Politie over kermis: ‘het waren niet alleen Marokkanen’

Politie over kermis: ‘het waren niet alleen Marokkanen’
De kermis op het Kennemerplein Foto: Wijkagent Jerry Ramdayal (‏@POL_Ramdayal) via Twitter

De overlast op de kermis in IJmuiden werd volgens de politie lang niet alleen veroorzaakt door Marokkaanse jongeren.

Dat laat het College van Burgemeesters en Wethouders van Velsen weten aan de gemeenteraad. “Op diverse nieuwssites is steevast gesproken over een groep Marokkaanse jongeren die aanleiding zou hebben gegeven tot de incidenten van de afgelopen dagen,” schrijft het college. “De politie heeft echter verklaard dat deze groep uit zowel autochtonen als allochtonen bestond.”

Rond het weekend ontstond een grimmige sfeer op de kermis op het Kennemerplein in IJmuiden. Marokkaanse jongeren zouden volgens kermisexploitanten klanten en bezoekers ‘terroriseren’. Sommige IJmuidenaren kwamen verhaal halen en schreeuwde ‘minder, minder’ over het kermisterrein.

Lees ook: Kermis IJmuiden: Noodbevel lag klaar

 

Reactie RTV Seaport:
RTV Seaport heeft in al haar berichtgeving over de problemen rond de kermis proberen duidelijk te maken dat het absoluut niet vast stond dat het zou gaan om jongeren van Marokkaanse afkomst. Mocht u vragen of opmerkingen hebben over de berichtgeving van RTV Seaport, dan horen wij dat graag via nieuws@rtvseaport.nl.