[video] Bezoekers kermis IJmuiden schreeuwen ‘minder, minder’

[video] Bezoekers kermis IJmuiden schreeuwen ‘minder, minder’
De kermis in IJmuiden was het decor van een grimmige bevolkingsrel. Beeld: Screenshot van YouTubefilm RTV-NH

De spanningen op de kermis in IJmuiden-Centrum lijken een nieuw hoogtepunt te hebben bereikt.

Volwassen mannen liepen gisteravond al ‘minder, minder’-schreeuwend het kermisterrein op, verwijzend naar de ‘minder-Marokkanen’-uitspraak van Geert Wilders. De politie was gisteren met tientallen mensen op de been om een confrontatie tussen bevolkingsgroepen op de kermis aan het Kennemerplein in IJmuiden-Centrum tegen te gaan.

Dat dat nodig was, blijkt wel uit de onderstaande video. Even later worden zelfs enkele jongeren opgepakt en verwijderd.

Eerder deze week beklaagde de kermisexploitanten zich dat een groep van zo’n twintig jongeren de kermis zouden terroriseren. Onder meer meisjes in de botsauto’s werden volgens de exploitanten bespuugd. Vele IJmuidenaren reageerden vervolgens woest via sociale media. “Neerknuppelen zeg ik!”, schreef zelfs iemand op de Facebookpagina van RTV Seaport.

Bekijk de beelden van onze nieuwspartner RTV-NH hieronder: