Woeste reacties op ‘terreur’ kermis IJmuiden: ‘Minder, minder’

Woeste reacties op ‘terreur’ kermis IJmuiden: ‘Minder, minder’
De kermis op het Kennemerplein Foto: Wijkagent Jerry Ramdayal (‏@POL_Ramdayal) via Twitter

IJmuidenaren hebben via sociale media woest gereageerd op de grimmige sfeer bij de kermis op het Kennemerplein.

Gisteren moest de politie extra manschappen richting het plein sturen, waar een groep jongens enkele meisjes bespuugden en Vomar-klanten met brood zouden bekogelen. Hoewel onbevestigd, gaat het volgens De Telegraaf om een groep Marokkaanse jongeren.

Met name dat laatste is koren op de molen van sommigen. Zo reageert Hugo Koehorst op de Facebookpagina van RTV Seaport: “Meer of minder ……..”. Mark van Rijzen gaat zelfs nog een stuk verder op diezelfde pagina. “Neer knuppelen zeg ik!”, schrijft hij.

Jack Blok gaat op de pagina ‘Je bent IJmuidenaar als…’ in de verdediging. “Precies, geen agressie… dit is dan ook geen oproep om te gaan matten, maar om te corrigeren aangezien de ouders dit nalaten!” Hij roept iedereen op om vanavond om 20:00 uur de kermis te bezoeken en de exploitanten een steuntje in de rug te geven.

Ook op relblog GeenStijl verwijzen de reacties naar de ‘minder Marokkanen’-uitspraak van PVV-leider Geert Wilders. “Tsja. Nog maar een keer dan: minder, minder, minder”, schrijft iemand onder het artikel.

Politieke partij Forza! IJmond (twee zetels) maakt ook de verwijzing. “Oprecht het woord ‘minder’ gebruiken. Minder excessen zoals dit (..) Keihard aanpakken deze groep!”

Update: PVV-leider Geert Wilders heeft ook gereageerd op alle ophef.