Dronkelap rijdt in (en door) op politie IJmuiden

Dronkelap rijdt in (en door) op politie IJmuiden
Flickr.com/Hoguhugo

Een 23-jarige man uit IJmuiden is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij was doorgereden toen hij bijna een rijdende politieauto had aangereden. 

De bestuurder reed op de Frans Naerebeboutstraat in IJmuiden en wilde de Kennemerlaan oprijden. De bestuurder had de politieauto vermoedelijk over het hoofd gezien en vervolgende al slingerend zijn weg.

Ook gaf hij geen gehoor aan het stopteken en ging in plaats daarvan steeds harder rijden. De agent slaagde er uiteindelijk in de bestuurder tot stoppen te dwingen door hem klem te rijden. De man rook naar alcohol en bleek de alcohollimiet bijna vier keer te hebben overschreden.

De politie en het CBR gaan onderzoek doen naar de rijgeschiktheid van de IJmuidenaar. De kosten bedragen ongeveer duizend euro en de uitslag van het onderzoek is bepalend of de deelnemer zijn of haar rijbewijs mag behouden.