Velsen heeft straks grootste voetbaldoeltjesdichtheid

Velsen heeft straks grootste voetbaldoeltjesdichtheid
Ruud Geels in het Tata Steel Stadion. Publiciteitsfoto

Dikke kans dat Velsen straks de grootste voetbaldoeltjesdichtheid van Nederland heeft.

Dat alles heeft te maken met de actie ‘Een Tientje voor een Goed doel’ van Velsen-Noorder Bram Bosch. Hij wil in iedere buurt bewoners goaltjes laten financieren.

Het idee van Bosch is simpel: als zestig buurtbewoners ieder een tientje betalen kan er een voetbaldoeltje van 5 bij 2 meter met een echt net worden neergezet. Met hulp van enkele sponsors, de gemeente, Stichting Telstar Thuis in de Wijk en buurtsportmedewerker Jurre Brussel zal Bosch vanmiddag in Velsen-Noord het allereerste tientjesdoel plaatsen. In overleg met de gemeente is als locatie gekozen voor het veld bij de Grote Hout of Koningsweg en de Pontweg.

Het eerste doelpunt zal worden gescoord door Telstarprominent en oud-international Ruud Geels. Daarna zijn de buurtkinderen aan de beurt. Wie scoort tegen keepster Eline Sol (speelde bij Heereveen, Willem II en Telstar en is nu trainster van meiden-voetbalacademie), krijgt een toegangskaartje voor de wedstrijd die Telstar die vanavondavond tegen Jong-Twente speelt.