Kruispunt Orionweg/Raafstraat gaat op de schop

Kruispunt Orionweg/Raafstraat gaat op de schop
Het kruispunt. Afbeelding: Google Maps
Het kruispunt. Afbeelding: Google Maps
Het kruispunt. Afbeelding: Google Maps

Het ongelukskruispunt Orionweg/Raafstraat in IJmuiden Zeewijk gaat op de schop. 

Dat blijkt uit antwoorden van het college van Burgemeester en Wethouders na vragen van Forza! IJmond. De gemeente wilde nadat het kruispunt in 2013 werd aangepast de situatie pas in 2016 evalueren, maar komt daar dus nu van terug.

“Gezien het feit dat aanrijdingen blijven plaatsvinden op het kruispunt (..) en gezien de maatschappelijke onrust die hierover ontstaat, is het college van mening dat het standpunt om in 2016 te evalueren, niet langer houdbaar is,” schrijft het college. “Een structurele aanpassing van het kruispunt lijkt onvermijdelijk.”

Op het kruispunt, waar twee hoofdwegen samenkomen, gebeuren regelmatig ongelukken. In de afgelopen jaren zijn vluchtheuvels en extra verkeersborden geplaatst. De gemeente werkt op dit moment aan een nieuw ontwerp.