Geen geld meer voor veerpont Zijkanaal C

Geen geld meer voor veerpont Zijkanaal C
Het pontje in Spaarnwoude vaart niet meer. Foto: Recreatieschap Spaarnwoude
Het pontje in Spaarnwoude vaart niet meer. Foto: Recreatieschap Spaarnwoude
Het pontje in Spaarnwoude vaart niet meer. Foto: Recreatieschap Spaarnwoude

De pont van het Recreatieschap Spaarnwoude over Zijkanaal C is per direct uit de vaart gehaald.

In  een reactie laat het recreatieschap weten dat de pont wordt wegbezuinigd omdat er nauwelijks gebruik van wordt gemaakt. “In 2009 was de verwachting dat meer fietsers en wandelaars gebruik zouden maken van een pont over Zijkanaal C. De provincie heeft een subsidie verstrekt waardoor de pont in de zomermaanden kon varen,” schrijft het recreatieschap. “Er werd echter veel minder gebruik van de pont gemaakt dan verwacht. Hierdoor was de exploitatie van de pont veel te duur voor het Recreatieschap die toch al fors moet bezuinigingen.”

Er is een poging gezocht om de boot toch nog te behouden, onder andere met omliggende gemeentes. “Met omliggende gemeenten is gezocht naar een andere exploitant voor de verbinding maar die is nog niet gevonden. Daarom heeft het Recreatieschap Spaarnwoude besloten om de pont voorlopig niet meer te laten varen. Dit is een jaarlijkse  bezuiniging van 38.000 euro.”

Het Recreatieschap krijgt van de provincie drie jaar de tijd om naar een alternatieve invulling van de exploitatie van de pont te zoeken.