[UPDATE 2] Zedenmisdrijf bij zwemschool Velsen-Zuid

[UPDATE 2] Zedenmisdrijf bij zwemschool Velsen-Zuid

Een leraar van een zwemschool in Velsen-Zuid heeft ontucht gepleegd bij drie jongens in de leeftijd van 5-6 jaar. Volgens de politie gaat het om een 28-jarige man uit de provincie Utrecht.

Foto: RTV Seaport/Sjoerd Dekker
Foto: RTV Seaport/Sjoerd Dekker

De man is inmiddels opgepakt. Vanavond was er een bijeenkomst met zo’n 300 ouders in de Felison Cruise Terminal in IJmuiden. Bij de bijeenkomst waren de burgemeester van Velsen en vertegenwoordigers van de politie Noord-Holland, het Openbaar Ministerie van Noord-Holland, de GGD Kennemerland en Slachtofferhulp Nederland aanwezig.

Gisteren waren de ouders door de gemeente Velsen per brief op de hoogte gebracht van de ontuchtzaak.  De politie zet het onderzoek voort en de 28-jarige verdachte wordt donderdag 13 maart voorgeleid bij de rechter.