RTV-NH: HOV-busbaan is Velsens heetste hangijzer

RTV-NH: HOV-busbaan is Velsens heetste hangijzer

De HOV-buslijn tussen IJmuiden aan Zee en Haarlem is Velsens ‘heetste hangijzer’. Nieuwspartner RTV-NH heeft in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de verkiezingsissues van alle Noord Hollandse gemeentes onderzocht.

De stelling ‘De komst van een snelle busbaan (HOV) gaat ten koste van de leefbaarheid in Velsen, Driehuis en Santpoort en moet dus worden afgeblazen’ werd door 42% van de stemmers gekozen als Hete Hangijzer. Tweede werd ook een stelling over de hoogwaardige busverbinding, namelijk ‘Het tracé van de voorgenomen HOV-verbinding moet door Driehuis lopen, in plaats van eromheen’. Op die stelling stemde 13% van de stemmers.

Slechts 13% van de stemmers vond ook dat de Fast Flying Ferry tussen IJmuiden en Amsterdam moet terugkomen. Mensen die willen napraten over de actie van de regionale omroep kunnen terecht in café ‘Het Hete Hangijzer‘.