Recherche pakt drughandelaren in Velsen-Noord

Recherche pakt drughandelaren in Velsen-Noord
Archieffoto Ministerie Veiligheid en Justitie

De recherche heeft deze week vijf verdachten aangehouden voor de handel in harddrugs in de IJmond. Dat meldt de politie.

Dinsdagochtend werden in Beverwijk de eerste twee aanhoudingen verricht, toen werden een 19-jarige man uit Heemskerk en een 22-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. In Velsen-Noord werden afgelopen woensdag de andere drie verdachten aangehouden: mannen van 22, 24 en 27 jaar op verdenking van het dealen in harddrugs. De 22-jarige man werd diezelfde dag weer vrijgelaten.

De verdachten worden verantwoordelijk geacht voor het dealen van harddrugs in de IJmond. Bij enkele verdachten werd een ruime hoeveelheid harddrugs aangetroffen en een grote hoeveelheid geld. Het geld en de verdovende middelen zijn door de recherche in beslag genomen.

Gebruikers en dealers van drugs veroorzaakten volgende de politie vorig jaar veel overlast voor de inwoners van Velsen-Noord. Drugsdeals, dubbel geparkeerde auto’s, harde muziek, vechtincidenten, ruzies en zelfs een schietincident op het Stratingplantsoen zorgden voor veel zorg, onrust en verontwaardiging bij de bewoners.

Alle verdachten werden voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en vier van hen werden ingesloten voor nader onderzoek. Zij zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris die het voorarrest van alle verdachten met 14 dagen verlengde. De recherche in de IJmond zet het onderzoek voort en de politie meent met deze aanhoudingen van drugsdealers een belangrijke bijdrage te hebben geleverd aan een veiliger Velsen-Noord.