Diverse overtredingen en misdrijven bij controle havengebied

Diverse overtredingen en misdrijven bij controle havengebied
Foto: RTV Seaport/Frits Houtgraaf

De opbrengst van de grote controle in het IJmuidense havengebied van gisteren van alles opgebracht. Dat meldt de politie.

De overtredingen liepen uiteen van het niet-handsfree bellen tijdens het rijden, een voertuig met defecte wiellagers, meerdere constateringen van fraude met de tachograaf, losse lading, misdrijf van de Wet Milieubeheer bij een afvaltransport, te weinig rusttijd voor een vrachtwagenchauffeur tot een te hoge vrachtwagen. Door de politie werden twee mensen aan de kant gezet die nog een vonnis of boete hadden open staan.

In totaal werden 21 voertuigcombinaties aan de kant gezet, die door de motorrijders van de politie naar de controlelocatie op de Steigerweg nabij de kleine sluis werden geleid. De Belastingdienst legde beslag op 9 voertuigen en voerde 4 hiervan direct af. Ook werd een bedrag van ongeveer € 21.000 geïnd aan achterstallige belastingschulden.

De politie heeft donderdag overdag samen met onder andere de Belastingdienst en de Douane een verkeersveiligheidscontrole gehouden op de Steigerweg, gericht op het beroepsgoederenvervoer. De politie voert dit soort controles uit met ketenpartners om de veiligheid op de weg te vergroten.

Foto: RTV Seaport/Frits Houtgraaf
Foto: RTV Seaport/Frits Houtgraaf