Vanmiddag live Raadsplein Café vanuit bibliotheek

Vanmiddag live Raadsplein Café vanuit bibliotheek

Eigenlijk moest het een nabeschouwing worden. Maar omdat de raadsvergadering donderdag is geschorst en dinsdag verder gaat, wordt het nu een tussenbeschouwing. Zaterdagmiddag om 15:30 wordt het tv-programma Raadsplein Café live uitgezonden via RTV Seaport. Publiek is van harte welkom in de centrale bibliotheek Velsen aan het Dudokplein in IJmuiden.

Raadsleden en kandidaatsraadsleden, de burgemeester en een wethouder: veel gasten bespreken uiteenlopende onderwerpen in de politieke talkshow. Daarbij gaat het natuurlijk ook over de actualiteit van donderdag, zoals de motie van wantrouwen jegens wethouder Westerman (GroenLinks) en het interpellatiedebat over de Fast Flying Ferry.

Bekijk: GroenLinks-fractievoorzitter Ernst Merhottein over zijn motie van wantrouwen


Daarnaast zal in deze tweede aflevering van het nieuwe programma met de fractievoorzitters Annekee Eggermont (CDA Velsen) en Marianne Vos (Velsen Lokaal) worden teruggeblikt op de raadsvergadering van 16 januari. Bijzonder is de rubriek waarin Frits Korf (ChristenUnie) en Frits Vrijhof (SP) met hun zonen Nathanael Korf (kandidaat VelsenLokaal) en Frits Vrijhof jr. (kandidaat LGV) te gast zijn. Zo vader, zo zoon? Of kiezen zij een heel andere weg?

Burgemeester Franc Weerwind komt de stemwijzer De StemvanVelsen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen presenteren. Vervolgens zullen een jonge Velsenaar die voor het eerst mag stemmen en een plaatsgenoot die al heel lang stemrecht heeft, samen de stemwijzer invullen.

Ook te gast is wethouder Robert te Beest, die is uitgenodigd omdat er tijdens de raadsvergadering van donderdag besluiten zouden worden genomen over drie onderwerpen die in zijn portefeuille vallen. Er is er echter maar één behandeld: de invoering van de starterslening. Hij zal hierover onder andere in gesprek gaan met LGV-fractievoorzitter Leo Kwant en VVD-raadslid Tilly Mastenbroek.

Ook zal politiek commentator Jac. Zuurbier op zijn eigen karakteristieke wijze vooruitblikken op de verkiezingen. Ter afwisseling is er livemuziek van gitarist Daan van Putten. En na afloop is er tijd om na te praten met de tafelgasten.

U bent van harte welkom om de opnames bij te wonen. De inloop start om 15:15 uur, de opnames starten stipt om 15:30 uur en gaan door tot maximaal 17:00. De presentatie is in handen van Gertjan Huijbens en Jelle Dijkstra.

Raadsplein Café wordt direct live uitgezonden en is daarna vanaf maandag een week lang te zien om 11, 17 en 21 uur via Ziggo en op elk moment gewenst moment via ww.rtvseaport.nl.