GroenLinks Velsen stapt uit coalitie

GroenLinks Velsen stapt uit coalitie

De Velsense GroenLinks-fractie stapt uit de coalitie. Dat maakte fractievoorzitter Ernst Merhottein zojuist bekend.

“Omdat de fractie duidelijk haar wantrouwen richting wethouder (Wim Westerman – red) heeft uitgesproken kan de fractie hem niet meer als vertegenwoordiger van GroenLinks en de fractie beschouwen,” schrijft de fractievoorzitter. “Doordat de motie niet is aangenomen kan de fractie enkel het besluit nemen geen deel meer uit te maken van de coalitie. De coalitie was overigens hier vooraf over geïnformeerd.”

Hoe de coalitie verder omgaat met een wethouder die geen steun heeft van zijn eigen fractie laat de fractie van GroenLinks aan de overige coalitiepartijen over. De coalitie bestaat nu uit de PvdA, D66, CDA en VVD. GroenLinks heeft twee raadszetels.

Gisteren overleefde wethouder Westerman met een twee derde meerderheid een motie van wantrouwen.