PvdA-voorzitter Spekman bezoekt Zee- en Duinwijk

PvdA-voorzitter Spekman bezoekt Zee- en Duinwijk

Partij van de Arbeid-voorzitter Hans Spekman zal op vrijdag 7 februari een bezoek brengen aan IJmuiden. Samen met PvdA-lijsttrekker en wethouder Ronald Vennik en andere lokale PvdA’ers bezoekt hij ontmoetingscentrum Zeestroom aan het Zeewijkplein in IJmuiden Zee-en Duinwijk, waar hij in gesprek gaat met mantelzorgers en zorgvragers.

Zeestroom is een vernieuwend zorgconcept van Zorgbalans in samenwerking met Stichting Welzijn Velsen. In het centrum ontmoeten mensen met beginnend geheugenverlies of dementie en hun mantelzorgers elkaar. Zij kunnen er terecht voor voorlichting en informatie.

“Het is een plek waar inwoners de zorg krijgen die ze nodig hebben als ze het op eigen kracht niet redden. We willen de mensen die het centrum bezoeken vragen hoe zij er over denken,” vertelt PvdA-lijsttrekker Ronald Vennik. De PvdA in Velsen mantelzorgers ondersteunen. “We zoeken naar mogelijkheden om mantelzorgers financieel te compenseren. Ze verrichten ontzettend goed en zwaar werk en we willen ze daar bij helpen.”

Geïnteresseerden kunnen Spekman ontmoeten tussen 9:30 uur en 10:00 uur in Buurtcentrum De Dwarsligger.