Telstar overklast Jong Ajax: 3-1

RTV Seaport/Ron Pichel

Telstar heeft in eigen huis Jong Ajax een flinke nederlaag gegeven. De IJmuidenaren wonnen maar liefst met 3-1 van de Amsterdammers.

De wedstrijd begon slecht voor thuisploeg. Telstar kwam al vroeg op achterstand door een goal van Van den Boomen. Niet heel veel later leek Ajax zelfs op 0-2 te komen, maar dat doelpunt werd afgekeurd.

In de 26e minuut kwam Telstar gelijk via een prachtige vrije trap van Kevin Brands. Hij maakte vanavond zijn rentree bij Telstar. Daarna bracht Toine van Huizen de thuisploeg op voorsprong via een kopbal na een corner.

Na rust kwam Telstar vrijwel direct op 3-1 na een kopbal van Van Mieghem, die daarmee de eindstand bepaalde.

Door de overwinning haalt Telstar voorlopig Jong Ajax in op de ranglijst en stijgt naar de 16e plaats.