Hennepkwekerij aangetroffen in Velsen-Noord

Hennepkwekerij aangetroffen in Velsen-Noord
Archieffoto Ministerie Veiligheid en Justitie

De politie heeft op donderdag aan de Geelvinchstraat in Velsen-Noord een hennepkwekerij aangetroffen.

Op zolder werd een hennepkwekerij aangetroffen waar zo’n veertig planten hadden gestaan. Hadden, want de planten waren reeds geoogst. Er was geen sprake van diefstal van stroom. Tegen de eigenaar, een 33-man uit Velsen-Noord, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerijen zijn levensgevaarlijk. De kans op brand, wateroverlast, kortsluiting en ontploffing is groot. Ook de veiligheid en het leefklimaat in de buurt gaan achteruit. Daarom pakt de politie de illegale hennepteelt keihard aan.

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situatie aan de politie. Bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.