Gratis WiFi in Connexxionbussen IJmond

Gratis WiFi in Connexxionbussen IJmond

Alle Connexxionbussen in de IJmond zijn voorzien van gratis draadloos internet. De bussen zijn te herkennen aan een sticker met het wifi-logo.

“Samen met Provincie Noord-Holland, als beheerder verantwoordelijk voor het openbaar, is Connexxion steeds op zoek naar mogelijkheden om het reizen met de bus aantrekkelijker en aangenamer te maken,” stelt Connexion in een persbericht. “Uit diverse onderzoeken blijkt dat reizigers gebruik willen maken van gratis internet. Vanaf nu stelt Connexxion dan ook, met dank aan Provincie Noord-Holland, gratis internet beschikbaar in alle Connexxionbussen in de gebieden Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Gooi en Vechtstreek.”

Het wifi is in eerste instantie bedoeld voor gebruik in de bus. Maar doordat het signaal een bereik heeft van zo’n vijftien meter, kunnen passagiers er ook tijdens het wachten buiten de bus gebruik van maken.