Velsen Lokaal twitterkoning af

Velsen Lokaal twitterkoning af

Velsen Lokaal is niet meer de ‘twitterkoning’ van Velsen. In 2012 verstuurde de politieke partij nog de meeste tweets, maar in 2013 Velsen Lokaal is inmiddels ingehaald door Forza!IJmond.

Dat blijkt uit eigen onderzoek van Velsen Lokaal. De partij checkt ieder jaar hoe de verhoudingen op de sociale media liggen. “Forza! IJmond heeft als nieuwkomer wel de meeste tweets genoteerd, maar was als account onder een andere naam al actief vanaf 7 februari 2011,” valt te lezen op de website.

‘Netto’ verstuurde Velsen Lokaal dus nog wel de meeste tweets, namelijk 1865. Wethouder Ronald Vennik (PvdA) besteedt van het college verreweg de meeste tijd aan Twitter, vanaf september 2013 tot en met deze maand verstuurde hij 540 tweets, gevolgd door Robert te Beest (CDA) met 333 tweets en op de voet gevolgd door Annette Baerveldt (D66Velsen) met 318 tweets. Arjen Verkaik (VVD) en burgemeester Franc Weerwind (D66) hebben nauwelijks twitterberichten verstuurd. Wim Westerman (GroenLinks) heeft helemaal geen Twitter.

Qua volgaantallen blijft Velsen Lokaal nummer 1 met 724 volgers, de partij volgt zelf 1216 mensen. Beryl Dreijer een actieve tweede. Het account @gemvelsen zit op bijna 1000 tweet met maar liefst 2252 volgers, een toename van 356 volgers. Complimenten! VVV IJmuiden zette in de afgelopen periode 200 tweets neer met 56 extra volgers.

De politieke partijen blijven winnaar met in totaal 7269 tweets (Forza! IJmond tweets nog niet meegeteld) t.o.v. van het College van B&W met 6788 tweets.

Klik hier voor meer statistieken.