Velserbroekers maken verkiezingsapp

Velserbroekers maken verkiezingsapp

Drie Velserbroekse mediabedrijven, 7×7 Cornegge (Jeroen Bakker), LUIT Consultancy (Peter Luit) en Atlas (Patrick van der Vegt), zijn bezig met een speciale verkiezingsapp voor de gemeenteraadsverkiezingen in Velsen. De app moet ruim voor de verkiezingen op 19 maart beschikbaar komen.

Volgens Jeroen Bakker van 7×7 Cornegge wordt de app onafhankelijk, ondanks dat sommigen van de ontwikkelaars verkiesbaar zijn tijdens de verkiezingen. “Het gaat een volledig politiek onafhankelijke app worden, grotendeels gevoed met de inhoud van de partijen zelf, gecombineerd met de door de gemeente Velsen ingericht stemwijzer en daarnaast nog wat algemene gegevens over de verkiezingen, zoals onder andere. de werking van het kiessysteem.”

Peter Luit, van LUIT Consultancy: “We zijn al een heel eind op weg, op dit moment zijn we bezig om ook de social media inhoud van de verschillende partijen te integreren, zodat actuele uitspraken via die kanalen meteen in de app zichtbaar worden. Maar daarnaast zorgen we ook voor alle kandidatenlijsten en een compleet interactief overzicht met alle stemlokalen in onze gemeente.”

De smartphone app wordt gemaakt voor Android en iOS en zal ruim voor de verkiezingen van 19 maart beschikbaar komen. De onafhankelijke app zal volgens de makers ook de verkiezingsberichten gaan bevatten van RTV Seaport, maar staat los van deze omroep.

Rond de verkiezingen komt RTV Seaport met een speciale verkiezingssite, www.velsenkiest.nl, maar daarover later meer.

 

Screen Shot 2014-01-18 at 11.11.01-3