Kunst in oud pand Vögele IJmuiden

Kunst in oud pand Vögele IJmuiden

20140113-121752.jpg

Het pand aan de Lange Nieuwstraat waar tot voor kort de modezaak Vögele zat, zal gebruikt worden als expositieruimte. Binnenkort zal er een expositie te zien zijn van Velsense amateur-kunstenaars. Het pand is eigendom van de gemeente.

Dit betekend dat er voorlopig nog geen nieuwe winkel zal openen in het oude V&D-pand.  De expositie zal geopend zijn van zaterdag 1 februari tot en met vrijdag 28 februari. Organisator hiervan is IJmuidenaar Ton Jongejans, bijgestaan door Adrie Hoekstra. Jongejans geeft al jaren les in schilderen met olieverf in diverse buurtcentra. Daarnaast is hij ook levenskunstenaar.

“Het pand aan de Lange Nieuwstraat is uitstekend geschikt als expositieruimte,” vertelt Jongejans. “Het is ruim en licht en het ligt centraal. Iedereen kan zich bij mij aanmelden, of het nu om foto’s, schilderijen of beelden gaat. Er hebben al heel wat Velsense kunstenaars hun medewerking toegezegd, maar er zijn nog enkele plekjes vrij.”

De expositie zal geopend zijn voor het publiek van dinsdag tot en met zaterdag in de maand februari, van 13.00 tot 16.00 uur. De opening zal zijn op zaterdag 1 februari om 13.00 uur. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Ton Jongejans via de mail: tonjongejans@kpnmail.nl