Ravage op Planetenweg IJmuiden

Ravage op Planetenweg IJmuiden

Een 48-jarige automobilist uit Rotterdam heeft zaterdagavond rond 21:15 een ravage aangericht op de Planetenweg in IJmuiden. De bestuurder was onder invloed van alcohol tegen zes geparkeerde auto’s aangereden.

De politie kreeg een melding dat er op de Planetenweg een automobilist tegen zes geparkeerde auto’s was gereden. De auto was hierna met hoge snelheid weggereden in de richting van de Linnaeusstraat. Een getuige reed achter de auto aan en zag de bestuurder een horecagelegenheid aan de Cepheusstraat in rennen. Agenten troffen hier de auto van de verdachte aan met draaiende motor en schade aan de achterzijde.

De 48-jarige man werd in de horecagelegenheid aangehouden voor het verlaten van de plaats van ongeval en voor rijden onder invloed. Hij was onvast ter been en rook naar alcohol. Hij  weigerde op het politiebureau mee te werken aan een ademanalyse.