Mogelijk fusie ondernemersverenigingen IJmond

Mogelijk fusie ondernemersverenigingen IJmond

De ondernemersverenigingen HOV (Velsen) en OHBU (IJmond-Noord) willen fuseren. Dat vertelde OHBU-voorzitter Leen Wisker in zijn nieuwjaarstoespraak.

Wanneer de fusie precies zal plaatsvinden is nog onbekend. Eerst moet het plan worden voorgelegd aan de leden van de beide ondernemersverenigingen. ‘Ik kan u vertellen dat dit inzicht zeer lange voorbereidingstijd heeft genomen’, aldus Wisker in zijn speech. ‘Een schande eigenlijk, als je je realiseert dat wij er als ondernemers prat op gaan dat we snel tot besluitvorming kunnen komen. En dat wij Velsen, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest al enige jaren aansporen om nu toch eens eindelijk vaart te maken om te fuseren tot één IJmondgemeente!’

De OHBU-voorzitter gaf aan dat de twee besturen met de beoogde fusie de herkenbaarheid van de ondernemersvereniging willen vergroten. Daarnaast willen zij zwaar inzetten op het promoten van de IJmond als een sterke economische regio, met de maakindustrie als een belangrijke troef.

De nieuwjaarsspeech van Leen Wisker, in het dagelijks leven directeur-eigenaar van een belastingadvieskantoor, stond in het teken van samenwerking. Naast samenwerking tussen de ondernemersverenigingen en de IJmondgemeenten, hield hij ook een pleidooi voor meer samenwerking tussen regionale bedrijven. Voor zijn eigen branche ziet hij wat dat betreft mogelijkheden tot het vormen van één sterke IJmondiale adviesorganisatie.