Campagne verkiezingen van start

Campagne verkiezingen van start
Foto: RTV Seaport

De politieke partijen zijn er vroeg bij dit jaar. Vandaag gingen al twee partijen ‘de hort op’ om inwoners te overtuigen op hun partij te stemmen.

Het meest aanwezig zaterdag was D66Velsen. Zij besloten hun traditionele nieuwjaarsreceptie te houden op straat. “We wilden het een keer anders doen,” vertelt Boris Uiterdijk, campagneleider bij D66. “Het is weer anders dan bij Oma’s Kamer.” De partij deelde chocolademelk en erwtensoep aan voorbijgangers. Passant Klaas Sieraad uit IJmuiden: ,”Je kan er volgens mij niet vroeg genoeg bij zijn. Dat moet ik ze meegeven. Of ik ga stemmen weet ik trouwens nog niet, ik ben waarschijnlijk in het buitenland.”

Ook aanwezig was de nieuwe partij Forza!IJmond. Zij waren bezig met het maken van een campagnevideo. “We zijn ook nog even bij de stand van D66 gaan staan,” vertelt Martin Kooiman. “Het is ongelofelijk hoeveel positieve reacties we krijgen. Als we even ergens staan weten mensen gelijk al wie we zijn en wat we doen,” voegt raadslid Beryl Dreijer er aan toe. Binnenkort verwacht de partij het verkiezingsprogramma te publiceren.

D66Velsen