Kijkje achter de schermen tijdens Dag van de Bouw

Kijkje achter de schermen tijdens Dag van de Bouw

Hoe wordt een wijk gebouwd? Of de windparken op zee? Dit kan u zien op de bouwplaatsen tijdens de Dag van de Bouw. Zaterdag 8 juni wordt dit voor de zeventiende keer georganiseerd. U kan op bezoek bij locatie Hofgeest Buiten Velserbroek en locatie strand Velsen-Noord.

De Dag van de Bouw laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland. Bouwlocaties door heel Nederland stellen hun hekken open. Dit is om de mensen kennis te laten maken met de positieve aspecten en de maatschappelijke betekenis van de bouw en infra.

Hofgeest Velserbroek
Bij locatie Hofgeest Buiten Velserbroek zet de Bie Buitenwerk van tien uur tot twee uur de hekken wijd open voor iedereen die geïnteresseerd is in het project. Ontdek wat er allemaal te pas komt bij de bouw van een gloednieuwe wijk. U krijgt uitleg over het project en u kunt zelfs een elektrische kraan besturen of het zelf leggen van een straatje.

De Bie Buitenwerk is tijdens de gehele bouw betrokken voor onder andere het bouwrijp maken van de grond, het aanleggen van de riolering, de bestrating en uiteindelijk het planten van al het groen om de wijk kleur te geven!

Windparken op zee
Op het strand van Velsen nemen ze u mee bij het aansluiten van windparken op zee. Tussen tien en vier uur kunnen de jongste deelnemen aan leuke strandactiviteiten. Zoals schatgraven en garnalenvissen! Daarnaast organiseert Boskalis een Beach Clean Up. Dit vindt plaatst bij de blauwe infocontainer op het strand naast het werkterrein. Ter hoogte van beachclub De HangOut aan de Reyndersweg 201 in Velsen-Noord.

Het verhaal van de aansluiting van de windparken voor de kust staat beschreven op de wanden van de blauwe infocontainer en maak die perfecte selfie aan zee vanaf de 24/7 dakterras!

Meer informatie over de activiteiten vindt u op dagvandebouw.nl. Aanmelden is niet nodig.