Speedmobiel ingezet om drugs tegen te gaan

Speedmobiel ingezet om drugs tegen te gaan
Foto RTV Seaport/PR

Velsen gaat een speedmobiel inzetten om de bewustwording van haar bewoners te verbeteren. De speedmobiel is een trailer met daarin een hennepkwekerij en een drugslab nagebouwd. Bezoekers kunnen uitleg krijgen over de gevaren en risico’s die komen kijken bij het fabriceren van drugs.

Donderdag 6 juni zal deze zogenoemde ‘’drugsmobiel’’ in de ochtend te vinden zijn bij het Telstar stadion. Dit heeft te maken met de netwerkbijeenkomst die tegelijkertijd daar zal plaatsvinden. Later in de dag zal deze trailer te vinden zijn voor het gemeentehuis zodat alle inwoners van Velsen een kijkje kunnen nemen.

Onderdeel van een bewustwordingsstrategie
De inzet van de speedmobiel is onderdeel van de bewustwordingsstrategie van de integrale drugsaanpak. Op 6 juni 2024 vindt ook een netwerkbijeenkomst integrale drugsaanpak plaats voor professionals die zich bezighouden met onder andere openbare orde en veiligheid, wonen en volksgezondheid. Het thema van deze bijeenkomst is ‘Samenwerken aan veiligheid in de wijk’. Experts spreken hier over het belang van melden, het versterken van je informatiepositie, informatiedeling en samenwerken in de wijk.

Hiervoor is het van belang dat naast inwoners, ook professionals in de wijk (zoals woningbouwcorporaties, scholen en welzijnswerkers) signalen van ondermijnende criminaliteit weten te herkennen en op de juiste plek melden. De speedmobiel wordt gefaciliteerd vanuit Noord-Holland Samen Veilig. Samen met politie kijken we naar geschikte locaties in de gemeente om de speedmobiel’ ook op andere momenten in te zetten. Via de gemeentelijke social media kanalen besteden we aandacht aan de speedmobiel.