RKVV Velsen kansloos in Emmeloord

RKVV Velsen kansloos in Emmeloord
© RTV Seaport / Hans Akkerman

Aan het eind van de rit piepte en kraakte het speltechnisch wat maar met een gezonde dosis strijdlust slaagde Velsen er in extra duels voor promotie af te dwingen. Alleen  was het alleen spijtig dat de onbetwiste uitblinker en ‘’Man of the Season’’ Dennis Flecken daar geen rol in kon spelen. De onfortuinlijke goalie, die volgend seizoen voor D.E.M. uitkomt, raakte recentelijk na een botsing met een eigen verdediger behoorlijk geblesseerd aan zijn schouder. Aan remplaçant Jelle Dik de eervolle de opdracht zijn concurrent adequaat te vervangen. Dat diende dan te gebeuren in Emmeloord waar Flevo Boys resideert op een prachtig sportcomplex . Sportief zijn ze in de Noordoostpolder de afgelopen jaren afgezakt naar de 1e klasse maar Velsen kon vol aan de bak voor ruim 300 geïnteresseerden in een uiterst vriendelijke setting.

Snelle openingstreffer opmaat tot zware nederlaag

Al na twee minuten was het al Alarmfase 1 voor Velsen toen Jelmer Dijkman ongehinderd en handig langs een viertal Velsen verdedigers slalomde en 1-0 aantekende. Velsen toonde karakter, combineerde vlot en vaardig en kreeg via Cedric Girault, Splinter Haasbeek en Tim Stegeman (kopbal) drie mogelijkheden maar konden die niet verzilveren.’’ Na die snelle 1-0 wachtte ik eigenlijk op 1-1 maar toen het 2-0 werd, waren we volslagen kansloos en het was het niet best bij ons. Ik moet  toegeven dat Flevo Boys een prima ploeg heeft hoor,’’ zag Adri Looien. Met razendsnelle counters, behendige middenvelders met loopvermogen en pijlsnelle aanvallers werd het een moeizame exercitie voor Looijen &co want het liet te veel ruimte liggen  voor de ontketende gastheer tussen de linies Vlak voor rust liepen de Polderbewoners dan ook in luttele minuten naar een al beslissende 3-0 voorsprong uit en toen Flevo Boys ook nog kans zag al paar minuten na rust  door flitsende acties uit te lopen naar 5-0 leek even een monsternederlaag  voor Velsen op de loer te liggen.

Flevo Boys spaart Velsen

Velsen bleef echter knokken voor tenminste een tegengoal en de tegenstander geloofde het wel een beetje,  wisselde er lustig op los en ging nog wel eens op een iets te frivole toer waardoor het rendement van hun aanvallen na rust laag bleef.  Velsen beet nadrukkelijk in het stof maar nuance en realiteitszin voerden na afloop de boventoon.’’ Ik vond ons angstig en er zat spanning op bij ons jonge team maar Flevo Boys heeft een goed team hoor,’’ dacht en analyseerde Floris Reurts hardop. Aanvoerder Daniel Man was nog meer uitgesproken.’’ We hebben een pak slaag gehad van een zeer sterke ploeg. Met de rust had het al 6-0 kunnen staan. Hier waren we niet tegen opgewassen. We komen duidelijk te kort voor vierde divisie voetbal en dat bleek pijnlijk vanmiddag,’’ constateerde de uiteraard teleurgestelde maar zeer reële middenvelder.’

Daniel Man optimistisch voor nieuwe seizoen

Daniel Man sluit af:’’ Kijk: ik zie het zo: we hebben een prachtig seizoen gehad. Slechts vier ploegen hebben dit seizoen geen degradatiezorgen gehad en daar zaten wij bij met een mooie derde plek als terechte beloning. Er komt versterking onze kant op en ik heb er genoeg vertrouwen in dat we volgend seizoen weer over een leuk elftal en selectie  beschikken en ons prima kunnen meten in de eerste klasse,’’ sloot hij optimistisch en hoopvol af.

Hans Akkerman