5 palen met zonnebrandcrème in Velsen

5 palen met zonnebrandcrème in Velsen

Op de Dag van de Zonbescherming is bij het strand IJmuiderslag in IJmuiden de eerste door KWF-gefinancierde zonnebrandpaal geplaatst. Samen met de twee zonnebrandpalen die Zilveren Kruis financiert en de twee van gemeente Velsen, staan er deze zomer vijf zonnebrandpalen in Velsen waar mensen zich gratis kunnen insmeren.

De vijf slimme zonnebrandpalen werken op zonne-energie en geven insmeeradvies. Het apparaat meet ook de hoogte van de UV-index, het risico om te verbranden en bevat zonnebrandcrème (SPF30) die de huid beschermt tegen UVA en UVB.

Daarnaast hangen op meerdere locaties in Velsen, zoals sportcomplexen, speeltuinen en de kinderboerderij, zonnebranddispensers waar inwoners en bezoekers zich ook gratis kunnen insmeren. Op www.velsen.nl/5-palen-met-zonnebrandcreme-in-velsen vindt u meer informatie over de locaties.