MirAnDa Trio in Barok en pianist Vital Stahievitch.

MirAnDa Trio in Barok en pianist Vital Stahievitch.
MirAnDa Trio ©aangeleverd

Op vrijdag 24 mei om 20.00 uur brengt het MirAnDa trio, een gevarieerd programma met Barokmuziek. Het samengaan van harp, stem en fluit blijft verrassen. Bekende liederen en aria’s van Purcell en Händel, de Fluitsonate van C.Ph.E.Bach en de Luitsuite van J.S.Bach.

De harpiste Mirjam Rietberg, de zangeres Anna Azernikova en de fluitiste Dasha Beltiukova ontmoetten elkaar op het Conservatorium in Amsterdam. Hun samenwerking is al 20 jaar een feest van muzikale ontdekkingen, vriendschap en succes. De Fluitsonate in g werd toegeschreven aan J.S.Bach, maar is waarschijnlijk het werk van zijn zoon Carl Philipp Emanuel Bach. De Luit Suite is een beroemd werk van J.S. Bach en wordt vooral door harpisten uitgevoerd. Elk deel toont Bachs meesterschap. De suite als geheel bestaat uit dansvormen die populair waren tijdens de barokperiode.

Op zondag 26 mei om 15.00 uur komt de pianist Vital Stahievitch naar ’t Mosterdzaadje. Op het programma staan Scarlatti en Schuberten Vital schrijft: ‘Domenico Scarlatti heeft 555 sonates gecomponeerd. Sommige zijn echt virtuoos als vuurwerk. Andere zijn lyrisch, soms nostalgisch. Ik koos vier sterk van elkaar verschillende sonates. Dat geeft een verscheidenheid in kleur. De laatste pianosonate van Franz Schubert is een diep filosofisch stuk. Het bestaat uit 4 delen, bijna een symfonie die voor piano is geschreven. Vooral het trage 2de deel is zeer ontroerend. Het is goddelijke muziek.”

Vital Stahievitch kreeg zijn opleiding in Minsk en studeerde voor zijn master aan het Conservatorium van Amsterdam. Daar is hij nu zelf als docent werkzaam. Vital Stahievitch is in binnen en buitenland een veelgevraagd pianist ook in kamermuziek verband.

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl Half uur voor aanvang is de deur open. Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10