Muziek uit Cuba en een viool-pianoduo in ‘t Mosterdzaadje

Muziek uit Cuba en een viool-pianoduo in ‘t Mosterdzaadje

Op vrijdag 17 mei om 20.00 uur komt ‘t Mosterdzaadje in de sfeer van de ‘Buena Vista Social Club’ door de aanstekelijke muziek uit de beroemde Casa de la Trova in Santiago de Cuba, gespeeld door Trío del Son.

Trío del Son is een kleine bezetting van het 8-koppige Cubaanse orkest “Estudiantina Ensemble” dat zich richt op de prachtige Bolero’s en Bolero-son gespeeld door de troubadours uit die beroemde Casa de la Trova. Het ensemble bestaat uit: Ricardo ‘Arístides’ Bekema – muzikaal leider, gitaar, zang, Eric ‘Derecho de Nacer’ Wijngaarde – klein percussie, zang, Jan ‘The Guru’ Boers – tres en speciale gast: Carlos ‘Calucho’ Eduardo Filomeno Francinet – klein percussie, zang. Het belooft een warmbloedige en vitale avond te worden.

Viool en Piano

Op Tweede Pinksterdag maandag 20 mei om 15.00 uur treden in ‘t Mosterdzaadje op de violiste Emma Roijackers en de pianist Florian Verwey. De componisten die uitgevoerd worden zijn: Grieg, Prokofiev, Wantenaar en Szymanovski. Stukken die verbonden zijn aan verhalen of verhalende stukken. Dit concert is ook de voorbereiding op hun uit te brengen CD ‘Tales’ voor AVROTROS-Klassiek. Bij Grieg gaat het om de Noorse volksmuziek. Prokofiev vertelt het verhaal van Romeo en Julia. Sprookjes gebruikte M. Wantenaar als leidraad voor het componeren en Szymanowski componeerde ‘Lied van Roxane’.

De twee succesvolle jonge musici leerden elkaar kennen op de Jong Talent afdeling van het Conservatorium. De Grieg sonate was het eerste stuk dat ze samen lang geleden gespeeld hebben. Nu, beiden gevierde musici, gaan ze voor hun cd-opname opnieuw deze sonate uitvoeren. 

‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378625 www.mosterdzaadje.nl Half uur voor aanvang is de zaal open. Na afloop collecte met richtlijn €10 .