Moederdag special in Filmtheater Velsen

Moederdag special in Filmtheater Velsen

Zondag 12 mei is het weer zo ver: Moederdag. Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen, haakt hier goed op in door de volledige schouwburg in het teken te zetten van deze bijzondere dag met vier films waarbij moeders centraal staan of een bijzondere rol spelen.

Hugo Emmerzael, programmeur bij het Filmtheater, licht de Moederdag special toe in onderstaand interview

Het programma op 12 mei

13:15 Moeder Suriname

Moeder Suriname is een ontroerende documentaire die bijzonder archiefmateriaal inzet om het levensverhaal van een Surinaamse wasvrouw te vertellen, geïnspireerd door de grootmoeder van Tessa, Fansi. Het verhaal strekt zich uit van de afschaffing van de slavernij in 1863 tot aan de Surinaamse onafhankelijkheid in 1975

15:00 Four Daughters

Het leven van Olfa Hamrouni, een Tunesische moeder van vier dochters, neemt een dramatische wending wanneer op een dag haar twee oudste dochters verdwijnen. Ze hebben zich aangesloten bij een extremistische organisatie.

17:15 MELK

Na de stilgeboorte van hun kindje zoekt Robin troost in een onverwachte bron. Robin en Jonas keren verslagen terug naar huis na de stilgeboorte van hun kindje. Verlamd door verdriet proberen ze te begrijpen wat er is gebeurd. Ondertussen begint Robins lichaam onverwachts melk te produceren. Vastberaden om iets zinvols te doen met deze geschenk, besluit ze haar melk te doneren.

De zoektocht naar een plek om haar melk af te geven blijkt echter moeilijker dan gedacht. Terwijl haar huis zich langzaam vult met flesjes, groeit in Robin een onverwachte vastberadenheid. Ze weigert op te geven en zet alles op alles om haar kostbare melk een nieuw leven te geven.

19:30 De Terugreis

De Terugreis: Een ontroerende roadmovie over liefde en herontdekking
Martin van Waardenberg en Leny Breederveld schitteren in deze melancholische, maar ook humoristische roadmovie.

Jaap en Maartje zijn al bijna 50 jaar bij elkaar. Terwijl Maartje nog vol levenslust zit, is Jaap wat nukkiger geworden en heeft hij minder zin om eropuit te gaan. Als ze een brief ontvangen van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa.

In hun oude auto reizen ze door een totaal veranderd Europa. Onderweg kibbelen ze, maar halen ze ook herinneringen op aan vroeger. Langzaam komt Jaap tot het besef dat Maartje dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, herontdekken ze waarom ze elkaar liefhebben.

Winactie
De schouwburg heeft een winactie gelanceerd voor moederdag. Stuur je mooiste foto naar info@stadsschouwburgvelsen.nl en motiveer waarom jij met je moeder naar de film wilt. De drie leukste inzendingen winnen niet alleen twee filmtickets naar keuze voor Moederdag, maar worden tijdens de film ook verrast met hun foto en boodschap op het grote doek!