Geschiedenis van de Nederlandse popmuziek bij RTV Seaport

Geschiedenis van de Nederlandse popmuziek bij RTV Seaport

Op dinsdagavond 23 april 2024 van 20 tot 21 uur kan je luisteren naar de vijf delige serie de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek.

In het eerste deel over de geschiedenis van de Nederlandse popmuziek kijken we terug op de Volendamse bands uit de jaren 60, 70 en 80. Volendam was vroeger een voedingsbodem voor bekende bands. Één van de meest bekendste Volendamse exportproducten is de Palingsound, sinds eind jaren 60 zijn er uit dit kleine vissersdorpje meerdere artiesten en popgroepen ontstaan.

Vanavond hoor je achtergrond informatie afgewisseld met muziek van The Cats, Left Side, BZN, Fools, Jen Rog, Specs Hildebrand, Canyon, Maddog, The Sky Riders, Next One, Stampvast, Spryng, Annie Schilder en Tol & Tol.