Sportweekend 19 tot 21 april

Sportweekend 19 tot 21 april
Pexels: Engin Akyurt

Voor de Velsense herensoftballers begon het sportweekend op vrijdag 19 april met een uitwedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers. De wedstrijd werd afgesloten met een mooie 6-10 zege, waardoor Rooswijk na twee wedstrijden de volle winst heeft behaald.

Bij het korfbal vond op zaterdag 20 april een streekderby plaats. DKV ontving het Beverwijkse HBC op eigen veld. De IJmuidense vereniging ging in deze wedstrijd met 6-12 onderuit.

De basketbalmannen van Akrides moesten in Sporthal IJmuiden Oost op zaterdag aantreden tegen de nummer drie van de ranglijst US. De wedstrijd eindigde in een 65-71 zege voor de bezoekende vereniging.

Op zaterdag 20 april voor zowel de heren als de dames van waterpolovereniging VZV een thuiswedstrijd. De dames moesten het opnemen tegen WSG ESTA uit Emmen en behaalden een mooie 16-4 zege. De mannen hadden het lastiger in hun wedstrijd tegen WZC uit Zoetermeer en wisten een 10-10 gelijkspel te behalen.

In het zaterdagvoetbal op 20 april was Stormvogels in de derde klasse A vrij, maar moest de eerste plaats overdoen aan Foresters dat nu eveneens 49 punten heeft behaald. Het zaterdagelftal vanVSV, eveneens uitkomend in de derde klasse A moest een uitwedstrijd spelen tegen Zandvoort en ging met 4-2 onderuit.

In de vierde klasse B van het zaterdagvoetbal speelde VVH/Velserbroek een thuiswedstrijd tegen het Beverwijkse Jong Hercules en wist deze streekderby met een 2-1 zege af te sluiten. Voor FC Velsenoord lijkt het er op dat het seizoen puntloos beeindigd gaaat worden. Wederom een fikse nederlaag. Ditmaal wees SCW de Velsense vereniging met een 7-0 nederlaag terug.

In de vijfde klasse B wist het zaterdagelftal van Velsen de goede flow van de laatste weken vast te houden en boekte in de thuiswedstrijd tegen Zwanenburg een 4-1 zege. SVIJ ging in dezelfde klasse met 4-2 onderuit in de uitwedstrijd tegen UNO. Terrasvogels moest afreizen naar Amsterdam om het op te nemen tegen Germaan/De Eland. Het einde van de wedstrijd werd niet gehaald doordat de wedstrijd gestaakt werd.

Op zondag 21 april moesten de dames van handbalvereniging HCV’90 uit Velsen Noord een thuiswedstrijd spelen in de veldcompetitie. Men moest een thuiswedstrijd spelen die gelijk op ging en resulteerde in een 19-20 nederlaag voor de Velsense dames.

Het zondagelftal van Velsen, uitkomend in de eerste klasse A, moest op 21 april op bezoek bij het Amsterdamse AGB. Na een vroege achterstand wist men in de tweede helft de gelijkmaker te forceren, die gescoord werd door Floris Reurts.

De zondagvoetballers van VSV moesten het in een thuiswedstrijd opnemen tegen RKEDO uit Avenhorn. Door doelpunten van Florent Lievense, Bram Hillenaar en Diego Mudde wisten de mannen uit Velserbroek een benauwde 3-2 zege te behalen.

De rugbyers van The Smugglers uit Velserbroek hebben zondag 21 april hun laatste competitiewedstrijd gespeeld. Op Sportpark Hofgeest werd het vierde team van USRS met 46-19 verslagen waardoor men de competitie als vierde heeft afgesloten.

Eveneens op zondag 21 april een thuiswedstrijd voor de dames en heren van hockeyvereniging Strawberries uit Driehuis. De dames namen het op tegen Woerden en moesten de winst met 1-3 aan de bezoekende vereniging laten. De heren wisten in hun thuiswedstrijd tegen Nieuwkoop een benauwde 1-0 zege te behalen.