Wethouder Marianne Steijn vertrekt

Wethouder Marianne Steijn vertrekt
foto aangeleverd

Op 26 april a.s. vertrekt wethouder Marianne Steijn uit het Velsense college. Na zes jaar volle inzet weegt het werk te zwaar op haar privé leven. Ze sluit een geweldige periode af, zo schrijft ze in haar ontslagbrief.

Marianne Steijn trad aan als wethouder in 2018. Ze heeft een flink aantal portefeuilles, waaronder ‘leefbaarheid en groen’ en ‘facilitaire zaken’. Maar ze zette zich vooral in voor de inwoners van Velsen zélf, voor hun welzijn, jeugd en jeugdzorg, kinderopvang en voor de aanpak van armoede.

Veel gerealiseerd

In haar brief kijkt ze tevreden terug op het project NewFuture, waarin jongeren met schulden worden geholpen om weer met een schone lei te beginnen. En op de Zorgpoort, waardoor veel Velsenaren met een uitkering een baan in de zorg vonden. Daarnaast spreekt ze haar waardering uit voor de buitendienst van de gemeente, die zo’n enorme klus had aan het opruimen van de gevolgen van zomerstorm Poly (juli vorig jaar).

Te zwaar

Maar haar grote inzet vraagt een tol die uiteindelijk te zwaar is. Het wethouderschap is een prachtig ambt, vindt ze, en vraagt een onafgebroken hoge inzet. En dat nekt haar. ‘Het kost steeds meer tijd om de vereiste energie op te bouwen en daarmee mijn werk goed te doen’, schrijft ze. De balans tussen werk en privé verschuift steeds verder naar werk. En dat gaat ten koste van haar privé leven. Daarom geeft ze het stokje door aan haar opvolger. Daar gaat de fractie van PvdA-Velsen naar op zoek.