Euforie overheerst in Velsen-Zuid

© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Een interessant duel op de rol voor Telstar. ADO Den Haag kwam op bezoek De Hagenezen hebben een schat aan ervaring ingekocht en halverwege de rit toegevoegd aan hun selectie en snakken naar een plekje op het hoogste niveau. Saillant detail: na 6 achtereen volgende nederlagen slaagde Telstar er in, weliswaar met het nodige geluk, de Hofstadbewoners in eigen huis op een 1-1 gelijkspel te houden en het eerste puntje van het seizoen te sprokkelen. Verliespunten die Den Haag wellicht aan het eind van de rit tekort kunnen komen voor directe promotie. Het uitvak was mudjevol.

Enfin, het eerste duel uit laatste periode en zou Telstar…..? Ja dus want ongekende taferelen tijdens en na het aantrekkelijke duel. Tijdens het duel kon Telstar 90 minuten rekenen op  gezang, aanmoedigingen en support van de enthousiaste (2863) supporters en na het duel liepen beide sponsorruimtes vol en maakte de horeca overuren want Telstar legde ADO Den Haag op de pijnbank en ging met een eclatante 3-1 geenszins geflatteerde zege aan de haal. De gasten kregen het initiatief in de schoot geworpen maar Telstar was uiterst efficiënt. Na een prachtige voorzet van rechts van Youssef El  Kachati liep Danzell Gravenberch de 1-0 binnen maar twintig minuten later werd diezelfde Gravenberch na een ongelukkige botsing met een brancard van het veld gehaald. Met een van de weinig geslaagde Haagse aanvallen zag Jort van de Sande kans de gelijkmaker aan te tekenen maar drie minuten voor rust profiteerde invaller Mees Kaandorp optimaal van wederom een aanval over de rechterkant via Alex Plat;2-1.

Telstar goed van start in 4e periode
Alle energie stroomde zichtbaar uit de lijven van de Hagenezen toen  drie minuten na rust Telstar voor de derde maal via de rechterkant de marge op twee bracht. Nu vond Jay Kruiver, sterk op dreef in zijn 50e wedstrijd, Youssef El Kachati die alweer zijn 6e treffer van het seizoen aantekende. Wat ADO Den Haag ook probeerde, het sorteerde geen enkel positief effect want de verdedigingslinie van Telstar gaf werkelijk geen krimp en stond fysiek zijn mannetje. Het eindsignaal werd met emotie en voldoening gevierd. En voorzichtig gingen er al stemmen op dat deze periode wel eens heel leuk kan eindigen voor de Witte leeuwen. Volgende week zaterdag wacht een interessant treffen in Leeuwarden. Als daar tegen het wegzakkende Cambuur punten kunnen worden gesprokkeld dan…..