Burgemeester neemt maatregelen na incidenten

Burgemeester neemt maatregelen na incidenten
© RTV Seaport

Burgemeester Dales neemt maatregelen na recente incidenten in IJmuiden. Op zaterdag 24 februari vond een explosie plaats bij The Pizza Kitchen aan de Kennemerlaan 17 in IJmuiden. De burgemeester heeft wegens veiligheidsoverwegingen besloten om het pand te sluiten. Daarnaast is er aan de Kromme Mijdrechtstraat cameratoezicht ingesteld na de schietpartij die plaatsvond op 13 februari, waarbij een 26-jarige man uit Velsen om het leven kwam.

Tijdelijke sluiting bedrijfspand 
Vanaf maandag 26 februari om 18.00 uur is het bedrijfspand op de Kennemerlaan 17 gesloten voor in ieder geval twee weken. Daarna volgt overleg met de politie om te bepalen of verlenging nodig is.

Dales schrijft in een brief aan de gemeenteraad dat de politie er rekening mee houdt dat er meer van dit soort incidenten op deze locatie kunnen plaatsvinden. “Het open zijn van de onderneming en daarmee het aanwezig zijn van personeel en/of bezoekers vormt een gevaar voor hun eigen veiligheid en die van de omgeving.”

Cameratoezicht Kromme Mijdrechtstraat 
Ook worden er maatregelen genomen op de Kromme Mijdrechtstraat. Daar vond op 13 februari een fataal schietincident plaats. Het veiligheidsgevoel van omwonenden daar is ernstig aangetast na het overlijden van hun buurman. De omwonenden hebben tijdens een bijeenkomst aangegeven dat het plaatsen van tijdelijk cameratoezicht het gevoel van veiligheid vergroot. De camera is vandaag geplaatst en blijft drie weken staan.