Amateur historicus Fred Schweitzer gast in Helden van Velsen

Amateur historicus Fred Schweitzer gast in Helden van Velsen
©RTV Seaport

Tijdens de live uitzending van het radioprogramma Helden van Velsen is vanavond van 17 tot 18 uur Fred Schweitzer te gast in de studio van RTV Seaport.

Schweitzer ging in 2020 tijdens de Coronapandemie met pensioen en richtte zich toen volledig op zijn hobby onderzoek naar de geschiedenis van de streek Midden Kennemerland. Van zijn hand als amateur historicus verschenen verschillende publicaties en op de website van de RTV Seaport zijn de video’s ‘De Wijk Vertelt’ te zien. Deze gaan onder andere over de bedrijvigheid en wonen in Velsen-Noord. Verder is Fred als vrijwilliger betrokken bij het Museum Kennemerland in Beverwijk.

Verder rond half zes een telefonisch interview met Cor Haver, vrijwilliger bij De Vissenloop, die op zaterdag 25 mei 2024 voor de achtste keer plaatsvindt. Vanmiddag vindt de officiële aftrap plaats en start de inschrijving.

Het programma wordt vanmiddag gepresenteerd door gastpresentator Chris Schijvers, die tevens de techniek verzorgt, en Netty Struijs. Chris is bekend van het  live radioprogramma Kijk in de Wijk op zaterdagmorgen. Helden van Velsen is te beluisteren via de Ether op107,8 FM en te zien via de webcam op Ziggo 37 en KPN 1490.