Telstar sluit in mineur 1e competitiehelft af

© Telstar / Jarno Barrevoets

Een eerste competitiehelft voor Telstar om heel snel te vergeten. Drie thuisoverwinningen in blessuretijd en één overwinning op vreemde bodem ( F.C. Den Bosch), dat was het wel in positieve zin. Het door Mike Snoei gehanteerde 5-3-2 systeem dat vorig seizoen tot relatief succes leidde, lijkt dit seizoen uitgewerkt. Aanvallend houdt het verre van over ( 18 goals in 19 duels) en ook verdedigend oogt het regelmatig verre van solide.

Pas op de plaats

Afgelopen vrijdag het laatste duel voor de korte winterstop in Venlo tegen een ploeg die dit seizoen financieel gedwongen werd een pas op de plaats te maken, met als direct gevolg een teleurstelde 12e plek. Een bezoek aan De Koel is altijd een aanrader. Een nostalgisch stadion met die unieke karakteristieke lange trap bij de cornervlag.’’ Stug en nogal fysiek,’’ zo karakteriseerde V.V.V. -oefenmeester Rick Kruys de Witte Leeuwen.

Te weinig offensieve

Telstar beet wederom in het stof en creëerde nauwelijks mogelijkheden onder lastige weersomstandigheden. Een felle wind en voortdurende regenval droegen bepaald niet mee tot een wervelende voetbalshow. Nadat Telstar de eerste aanvalsgolven van V.V.V. behoorlijk had doorstaan, leidde een enorme verdedigingsfout tot de Limburgse openingsgoal. Levi Smans kreeg alle vrijheid  van de centrale verdedigers om op Ronald Koeman af te stormen en scoorde met speels gemak 1-0. Telstar zette daar aanvallend niets substantieels tegenover maar kwam toch na 35 minuten uit het niets op gelijke hoogte toen wie anders dan Zakaria Eddahchouri zich handig vrij speelde en randje strafschopgebied de bal vlak langs de paal liet belanden en zijn 10e goal van het seizoen aantekende.

Nog voldoende aanknopingspunten

Na rust kwam Telstar met sterke tegenwind er aanvallend totaal niet meer aan te pas. Magnus Kaastrup stuitte op het uur eerst nog op Koeman maar een minuut later profiteerde de Deen optimaal van onoplettendheid aan Telstar kant. Een snel genomen korte corner belandde bij Kaastrup die kiezelhard en laag naar later bleek de winnende treffer aan te tekenen. Mike Snoei wisselde er nog op los zonder ook maar enige verbetering. Snoei denkt het tij na de stop te kunnen keren en ook de spelers zien voldoende aanknopingspunten om de 2e helft substantieel beter te presteren. De zwaar teleurstellende 19e plek op de ranglijst spreekt echter boekdelen.