Inzamelactie speelgoed voor Sinterklaas van start

Inzamelactie speelgoed voor Sinterklaas van start
© Lotje Eikelboom

Netty Struijs

De Sinterklaasspeelgoedactie is gisteren dinsdag 7 november van start gegaan. Vorig jaar was deze actie een groot succes. Reden voor het Sociaal Wijkteam Velsen om hieraan dit jaar een vervolg te geven en hiermee kansarme gezinnen een mooie Sinterklaasavond te bezorgen.  

Tijdens het live radioprogramma Helden van Velsen werd gebeld met Nina Arendse die de actie coördineert.  Zij vertelde dat vorig jaar vooral veel speelgoed voor de peuters werd ingeleverd en dat dit jaar behoefte is aan speelgoed voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Verder vertelt Nina dat de selectie van nieuw aanmelding laagdrempelig is en bestaat uit een gesprekje vooraf.

Inwoners kunnen tot 23 november speelgoed inleveren bij het kerkje van IJmuiden City Marketing aan de Helmstraat 9. De inlevertijden zijn dinsdag van 16.30 tot 19.30 uur en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur. Wil je je als gezin aanmelden? Dat kan voor 20 november via contact@swtvelsen.nl of via 088 8876970.

In bijgaand geluidsfragment is het hele interview met Nina Arendse te beluisteren