Nieuwe aanwinsten Pieter Vermeulen Museum

Nieuwe aanwinsten Pieter Vermeulen Museum
Conchita Waning (midden) uit Heemskerk met de velduil (en een houtsnip en wezel) die ze aan het Pieter Vermeulen Museum heeft geschonken. Foto: Pieter Vermeulen Museum

Bron: Pieter Vermeulen Museum

Het Pieter Vermeulen Museum heeft ook dit jaar weer een aantal dieren ontvangen die een welkome aanvulling zijn op de collectie. Drie bijzondere nieuwkomers zijn een steppekiekendief (met dank aan Teun Hoek uit Velsen-Zuid), een schedel van een boommarter (met dank aan Thom Dijkuizen uit Heemskerk) en een velduil (met dank aan Conchita Waning uit Heemskerk). Deze en andere aanwinsten zijn nu te bewonderen in het natuurmuseum.

Ruimere openingstijden
Tijdens de herfstvakantie is het Pieter Vermeulen Museum op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Kinderen kunnen in de tentoonstelling ‘Bos vol Geheimen’ alles leren over de herfst in het bos, van paddenstoelen tot de dieren die nu een wintervoorraadje aan het aanleggen zijn. De tentoonstelling is met name geschikt voor kinderen tot en met 8 jaar. De jonge bezoekers kunnen ook knutselen en een leuke speurtocht doen.

Openingstijden
‘Bos vol Geheimen’ is tot en met zondag 7 januari te bezoeken. Kaartjes reserveren kan via pietervermeulenmuseum.nl. Het is ook mogelijk om kaartjes bij de kassa van het museum te kopen. Het Pieter Vermeulen Museum is gevestigd aan de Driehuizerkerkweg 34d, 1985 EL Driehuis. Buiten de vakantieperiodes is het Pieter Vermeulen Museum geopend op woensdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Met de klas het bos in
‘Bos vol Geheimen’ is ook zeer geschikt voor klassen uit de onderbouw van de basisschool. Voor schoolbezoeken is het museum geopend op dinsdag, woensdag en donderdag. De schoolbezoeken starten om 9.00 uur, 10.30 uur en 12.00 uur. Reserveren van schoolbezoeken kan via www.nmewijzer.nl