Telstar herhaalt huzarenstukje

Telstar herhaalt huzarenstukje
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

Hetzelfde euvel speelde Telstar vorige week weer parten in Emmen. Snel een tegengoal incasseren en zelf kansen om zeep brengen. Omdat Jong Ajax verrassend won, hebben de jeugdige talenten de laatste plek weer overgedaan aan Telstar, dat zaterdagavond moest aantreden tegen de revelatie van vorig seizoen: M.V.V. De Limburgers  hebben nog niet de vorm van vorig seizoen te pakken maar hebben recentelijk goede resultaten geboekt, dus Telstar was vooraf gewaarschuwd.

Nieuwe periode, dus nieuwe kansen en…….Telstar-MVV werd zaterdagavond live door ESPN uitgezonden. De kijkers moeten zich vermaakt hebben want het duel stond bol van aantrekkelijk, aanvallend voetbal.

Vanaf de eerste bal omwenteling was het smullen geblazen. In een moordend tempo pakte Telstar het initiatief en vooral over rechts werden bressen geslagen in de Limburgse afweer. Stuitte Zakaria Eddahchouri eerst nog op keeper Romain Matthijs, al na 10 minuten spelen was het wel raak. Alex Plat zetten voor van rechts en Eddahchouri kon de bal met speels gemak binnen knallen;1-0. De Limburgers ontworstelden zich aan de druk en sneden een paar maal gevaarlijk door de Velsense-afweer heen, maar keeper Joey Houweling stond paraat met een drietal essentiële saves.

Na de rust kantelde het duel. M.V.V. viel aan zonder tot kansen te geraken en Telstar verzuimde op de counter in man meer situaties de trekker over te halen. Een gemis aan overzicht plus te gehaast afvuren voorkwamen een grotere voorsprong. Tja, en dan weet je het eigenlijk al want drie minuten voor tijd  kwamen de gasten op gelijke hoogte toen twee Telstar-verdedigers apathisch reageerden en invaller Dailon Livramento min of meer een goal offreerden; 1-1.  

Telstar wint in extremis

Een domper natuurlijk van jewelste maar net als tegen Jong Ajax zat het venijn net als twee weken terug in de staart en bracht wederom invaller Quinten van den Heerik de thuissupporters in extase. Een voorzet belandde in een vol strafschopgebied voor zijn schoen en met een bekeken ‘’puntertje’’ zette hij in 90+3 (!) De Witte Leeuwen weer op voorsprong;2-1. Het stadion ontplofte, de euforie nam groteske vormen aan en na het laatste fluitsignaal deed ook stadionspeaker Steef Hammerstein nog eens een flinke duit in het zakje.’’ Dames en heren, jongens en meisjes: we hebben gewonnen en we staan bovenaan….in de periode,’’ gilde de dolblije vrijwilliger op het moment dat de spelers de fans opzochten voor een indrukwekkende en welgemeende dankbetuiging.