Sportweekend 6 – 8 oktober

Sportweekend 6 – 8 oktober
© Pixabay

Arie Slagboom

Het sportweekend begon vrijdag 6 oktober met twee wedstrijden van volleybalvereniging Smashing Velsen. De heren moesten het opnemen tegen Spaarnestad 13 en gingen in Haarlem met 4-0 onderuit. De dames moesten het in een thuiswedstrijd opnemen tegen AMVJ Martinus en verloren eveneens met 4-0.

Op zaterdag 7 oktober bleven de heren en dames van korfbalvereniging DKV aan de winnende hand. De vijfde overwinning op rij was een feit. Dit keer moest Stormvogels uit Uitgeest de meerdere erkennen in DKV. DKV wist met 4-11 te winnen.

De honkballers van Rooswijk uit Velsen Noord wisten een overwinning van 4-5 te boeken in een uitwedstrijd tegen het vijfde team van het Haarlemse DSS.

De dames van basketbalvereniging Akrides wisten zaterdagavond in een thuiswedstrijd niet te winnen van Punch en werden getrakteerd op een 35-43 nederlaag.

De dames en heren van VZV moesten beiden in een thuiswedstrijd aantreden tegen Z&PC De Gouwe. De dames wisten hun wedstrijd met 6-4 winnend af te sluiten en staan door dit resultaat op een keurige vijfde plaats met 9 punten. De heren gingen met 10-13 onderuit maar blijven ondanks dit verlies bovenin meedraaien en bezetten momenteel de vierde plaats met 6 punten.

De zondagvoetballers van Velsen moesten zaterdag aantreden tegen ZOB en wisten de wedstrijd winnend af te sluiten met een 3-2 eindstand. Doelpuntenmakers waren Lars Schotvanger, Cedric Girault en Jort Nierop.

In de 3e klasse van het zaterdagvoetbal moest Stormvogels aantreden tegen Zandvoort. Ondanks het feit dat Stormvogels de bovenliggende partij was keken ze bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. Na rust een flink aandringend Stormvogels dat door een doelpunt van Dustin Mijnders in de 78e minuut op gelijke hoogte kwam. Eindstand was 1 -1. In dezelfde afdeling wist IJmuiden in een uitwedstrijd EDO op 0-0 te houden. VSV wist een 3-1 zege te boeken op Castricum. In de 4e klasse van het zaterdagvoetbal moest VVH/Velserbroek op bezoek bij Wijk aan Zee en keerde huiswaarts met een 1-4 overwinning. Velsenoord moest op bezoek bij het Amsterdamse VVA/Spartaan en ging met 4-0 onderuit. SVIJ blijft in de 5e klasse aan de winnende hand.

Zaterdag werd ZSGOWMS aan de zegekar gebonden en de IJmuidenaren konden met een 1-2 overwinning de thuisreis beginnen. Terrasvogels moest zijn derde nederlaag incasseren. Ditmaal ging men met 2-1 onderuit tegen Overbos. De zaterdagvoetballers van Velsen wisten in een doelpuntrijke wedstrijd bij het Haarlemse DSK een 3-5 zege uit het vuur te slepen. De zondagvoetballers van VSV moesten 8 oktober een uitwedstrijd spelen tegen De Meteoor matchwinner in deze wedsteijd was Bart Veldhuis die in de 90e minuut de 3-4 binnen te schieten. De dames van handbalvereniging HCV’90 uit Velsen Noord moesten zondag 8 oktober aantreden tegen de dames van Zaanstreek en konden het veld verlaten met een 21-17 overwinning op zak. De dames staan op een keurige eerste plaats met 6 punten uit 4 wedstrijden.

De dames en heren van hockeyvereniging Strawberries uit Driehuis hebben een uitstekend weekend achter de rug. De dames wisten Uitgeest met 0-4 te verslaan en de heren boekten een benauwde 2-3 zege bij Kraaien in Zaanstad.

The Smugglers uit Velserbroek moesten zondagmiddag aantreden voor hun rugbywedstrijd tegen het derde team van URC. Helaas werd deze wedstrijd verloren met de cijfers 19-57. De mannen van Akrides moesten zondagavond een uitwedstrijd spelen bij DAS in Delft. De wedstrijd werd nipt verloren met de eindstand 53-50. Hierdoor staat Akrides op de ranglijst op een voorlaatste positie met 2 punten uit 4 wedstrijden.