Luister terug: Kijk in de Wijk met Johan Zwakman

Luister terug: Kijk in de Wijk met Johan Zwakman
©RTV Seaport

Chris Schrijver

In de uitzending van Kijk in de Wijk van zaterdag 23 september was John v. Opijnen in gesprek met Johan Zwakman. Hij had hem voor een interview ( tweede uur ) van het programma Kijk in de Wijk uitgenodigd.

Johan Zwakman is 77 jaar jong en reeds 20 actief als voorzitter in het wijkplatform van IJmuiden – Noord  uit IJmuiden. Dit wijkplatform omvat het gebied ten noorden van de Lange Nieuwstraat. Ruim gezien van het westen vanaf de Kennemerlaan tot oostwaarts aan het Pontplein. En geeft hij inzicht hoe het wijkplatform de problemen aanpakt bij hinder en overlast met de bewoners naar de gemeente. En hoe je als bewoner kunt inzetten voor het wijkplatform. En het nieuwe wijkgericht werken van de gemeente en de wijkverbinders. 

In tweede en laatste deel van het interview van John legt Johan uit hoe het wijkplatform het ambitieuze plan van de gemeente “van Pont tot Park” ziet. Wat kunnen we met het centrum. De verbetering van het winkelcentrum. Met 1500 extra woningen. En wat deze herstructurering voor gevolgen heeft voor de leefbaarheid,  woon – werkverkeer en bereikbaarheid voor de bewoners in dit gebied. 

Luister hieronder het hele interview terug!

De komende zaterdag  30 september is er een nieuwe uitzending van Kijk in de Wijk van 10:00 tot 12:00. In het tweede uur zal Marlenne Schrijver haar gast Renske Tara interviewen over haar activiteiten als schilderes (schilderbreien), organisator van ‘ Kunst op de Kade’, fotografie in Velsen (‘ Mooi van Lelijkte’) en honden als therapeut. En op verzoek gaat zij op pad met een draaiorgel en zingt daarbij. Dat belooft weer een mooi uur te worden!