Dit weekend twee piano- en vioolconcerten in ’t Mosterdzaadje

Dit weekend twee piano- en vioolconcerten in ’t Mosterdzaadje
Vivian Giesbertz

aangeleverd

Het eerste concert wordt vrijdag 29 september om 20 uur uitgevoerd door de jonge veelbelovende violiste Vivian Giesbertz samen met de pianist Sergey Smirnov met werken van Schubert, Grieg en Max Richter.

Vivian studeert nog aan het Utrechts Conservatorium en heeft een prachtige Silvestre viool uit 1858 in bruikleen van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. Ze speelt hiermee onder andere Grand Duo van Schubert, zijn meest individualistische sonate. Moderne klassieke muziek heeft haar grote interesse maar ze zoekt ook naar onbekende stukken van vergeten componisten.

Concert door vader en dochter in ’t Mosterdzaadje
Op zondag 1 oktober om 15.00 uur verzorgen pianist Leonard van Lier samen met zijn dochter, de violiste Anne Sophie een op en top romantisch programma uit.

Voor de Piano solo staan Beethoven, Schubert ( Moments Musicaux) en Chopin (Preludes)  op het programma en samen met viool een bewerking van Mendelssohns ‘Lieder ohne Worte’. Van Schumann spelen ze de ‘Romances opus 94’ Hartstochtelijke muziek die Schumann aan het eind van zijn leven schreef als kerstgeschenk voor zijn vrouw Clara.

 ‘t Mosterdzaadje, Kerkweg 29, Santpoort-Noord 023-5378635 Toegang vrij, na afloop collecte met richtlijn €10. Half uur voor aanvang is de zaal open. www.mosterdzaadje.nl

Leonard en Anne Sophie van Lier