Start proef sluipverkeer Velsen-Noord 25 september

Start proef sluipverkeer Velsen-Noord 25 september

Aangeleverd

Veel inwoners van Velsen-Noord hebben sinds lange tijd overlast van sluipverkeer. Hier krijgt de gemeente regelmatig klachten over. Veel van het sluipverkeer rijdt via de Grote Hout- of Koningsweg het dorp in. Om het sluipverkeer te beperken wordt vanaf 25 september op proef een inrijdverbod op deze weg ingesteld.

Het voornemen was de om de proef per 1 mei te starten. Door de naar voren gehaalde reparatie aan de Velsertraverse is de proef uitgesteld. De werkzaamheden aan de Velsertraverse zijn inmiddels afgerond. De proef gaat daarom in op maandag 25 september van start en duurt t/m vrijdag 22 december 2023.

Gedurende deze drie maanden mag er tussen 15.00 – 17.00 uur geen verkeer via de Grote Hout- of Koningsweg het dorp inrijden. Deze maatregel geldt van maandag t/m vrijdag.

Vrachtwagens die naar bouwprojecten of Vattenfall gaan en (brom)fietsers mogen deze weg wel inrijden.

Op de pagina velsen.nl/proef-sluipverkeer vindt u meer informatie over de proef. Ook kunt u uw ervaringen met de proef delen. Dit kan via het invulformulier dat tot en met het einde van de proef op de website staat. Op basis van alle bevindingen besluiten de gemeente of de maatregel definitief kan worden ingevoerd.