IJmuiden op zijn mooist in gedichtenbundel `De Pen en de Lens`

IJmuiden op zijn mooist in gedichtenbundel `De Pen en de Lens`

Netty Struijs

Als twee mensen met een passie voor fotografie en poëzie elkaar vinden, ontstaat er iets heel moois. Fotograaf Mattijs Kuiper (45 jaar) uit de Velserbroek heeft inmiddels zijn sporen verdiend in de fotografie en Cees de Baare (69 jaar) uit IJmuiden in zijn passie voor poëzie. Beiden hebben een fascinatie voor het rauwe IJmuidense, maar zijn ook in de ban van de schoonheid van IJmuiden.

Gedichtenbundel

Dit resulteerde in een mooie samenwerking tussen Mattijs en Cees, die uitgroeide uit tot het samenstellen van een gedichtenbundel met 51 gedichten en 51 bijbehorende  foto’s,  allemaal met het onderwerp IJmuiden. De bundel is in eigen beheer in boekvorm, fullcolour uitgegeven en door een lokale drukker gedrukt.

Expositie

De foto’s en de gedichten zijn tot en met 14 oktober te zien tijdens de openingsuren in de bibliotheek in I IJmuiden. De bundel is te bestellen via https://www.rauwaandemuur.nl/ en te koop bij De ReadShop Marktplein 33 IJmuiden  en de souvenirwinkel Groeten uit IJmuiden aan de Kennemerboulevard 318 IJmuiden