Herinrichting Koningin Wilhelminakade IJmuiden

Herinrichting Koningin Wilhelminakade IJmuiden

Aangeleverd

Op maandag 4 september start aannemer De Bie Buitenwerk B.V. in opdracht van gemeente Velsen met de herinrichting van de Koningin Wilhelminakade. Tijdens het werk is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer. Afhankelijk van de weersomstandigheden en onvoorziene zaken duren de werkzaamheden tot maart 2024.

Nieuwe riolering en herinrichting
Het riool in de Koningin Wilhelminakade in IJmuiden moet worden vervangen. Dat bleek eerder uit inspectie. De werkzaamheden worden gecombineerd met de aanleg van een nieuw regenwaterriool. Voor de gemeente is dit een goed moment om straten opnieuw in te richten. Dit gebeurt met plantvakken, aanplanten van bomen en het doorvoeren van verkeersmaatregelen. De werkzaamheden voert de aannemer in fases uit, zodat omwonenden en bedrijfsvoering hiervan zo min mogelijk hinder ondervinden.

Bereikbaarheid
Per fase worden verkeersmaatregelen getroffen om het werk veilig uit te kunnen voeren. Houd u gedurende de werkzaamheden rekening met omleidingen of oponthoud. Alle woningen en bedrijven blijven lopend bereikbaar. Voetgangers worden over loopschotten langs de werkzaamheden geleid. Fietsers kunnen lopend langs het werk, met de fiets aan de hand. Andere weggebruikers worden via een omleidingsroute geleid via de Bloemstraat.

Meer informatie
Toelichting over de fases of meer informatie over de herinrichting van de Koningin Wilhelminakade is te vinden op www.velsen.nl/herinrichting-koningin-wilhelminakade-ijmuiden