Wielerronde afgelast wegens regen, hardlopen ging wel door

Wielerronde afgelast wegens regen, hardlopen ging wel door

Sabrina Koster

De woensdagavond van het Dorpsfeest Santpoort staat bekend als een sportieve avond. Dit is de avond van de hardloopwedstrijd de Zeven van Santpoort en de wielerronde. Wegens de regenachtige omstandigheden was het bestuur van de Harddraverij Vereniging Santpoort echter genoodzaakt om de wielerronde af te lasten.

In de loop van de woensdagmiddag, liet de organisatie van het Dorpsfeest Santpoort weten dat er na overleg met de Gemeente Velsen, Wielerorganisaties BRC en KNWU besloten werd om de twee wielerkoersen van de avond uit het programma te schrappen. De organisatie legt uit dat de voorspelde hoeveelheid regen en onweer het snelle klinkerparcours in Santpoort te glad maakte voor de renners om een harde koers te kunnen rijden.

Aangezien de voorspellingen tot 19 uur beter waren, werden de hardloopevenementen de kinderloop en de 7 van Santpoort wel door gezet. En dat was strak getimed, want tegen het einde van de loop begon de regenval.

Ondanks de weersvoorspelling deden er bij de jeugdloop van 1 kilometer 251 lopers mee. Bij de volwassenen waren er maar liefst 447 deelnemers. Deelnemers liepen totaal zeven rondjes van 1 kilometer per stuk door de dorpskern en rondom de Naaldkerk.

Uitslagen volwassenen
Snelste man
: Daan Molleman uit Haarlem – 00:24:23
Snelste Santpoortse man: Samuel Tiersma – 00:24:28
Snelste dame: Fa Adda uit Amsterdam – 00:29:23
Snelste Santpoortse dame: Judith Koster – 00:31:49

Uitslag jeugdloop
Snelste jongen
: Elroy Onos uit Hoorn – 00:03:30
Snelste Santpoortse jongen: James Headley – 00:03:55
Snelste meisje en tevens snelste Santpoortse: Juliette Meyer-Luesink – 00:04:01