Woensdagmiddag extra openstelling Forteiland

Woensdagmiddag extra openstelling Forteiland
Aangeleverd

Jutter/Hofgeest

Forteiland IJmuiden heeft deze zomer extra openstellingen voor publiek, te weten op komende woensdagmiddagen 26 juli, 9 en 16 augustus. Motorschip Koningin Emma zorgt voor het vervoer vanaf de welbekende Kop van de Haven in IJmuiden naar het vier hectare grote Forteiland tussen de pieren.

Vrijwilligers van Vereniging Forteiland IJmuiden staan op het eiland klaar om u rond te leiden in het 135 jaar oud-Hollandse pantserfort, dat zo’n 100 meter lang en 30 meter hoog mooi in het zand bewaard is gebleven.

Er zijn jongen geboren in de grote veldbroedplaats van een meeuwenkolonie op de kop van het eiland, dat gedeelte is daarom niet toegankelijk voor publiek. Maar er blijft genoeg moois te zien en te ontdekken.

Meer informatie: ijmuidenserondvaart.nl.
Er is één afvaart op woensdag : 12.45 uur. Om 15.15 uur vaart u terug.