De zomer in de Bibliotheek

De zomer in de Bibliotheek
© RTV Seaport

De zomer en daarmee zijn vakantie staat al om de hoek. Desondanks het stormachtige weer van eerder deze week probeert Bibliotheek Velsen het toch zonnig te houden. Met een zomerfestijn en een nieuwe expositie staan er nog een paar leuke activiteiten op de planning.

Eind juli zijn de scholen gestopt en start de zomervakantie daadwerkelijk. In verband met de vakantie heeft Bibliotheek Velsen nog een paar zomerse workshops. Ook is er later deze maand een boekenmarkt en een nieuwe kunstexpositie. Naast de paar activiteiten heeft de Bibliotheek andere openingstijden terwijl de vakantie bezig is, dus wees daar bewust van mocht je langsgaan.

Zomerfestijn
De maandag van de maand juli staat in het teken van het Zomerfestijn met iedere week een andere workshop van cultuurproeven. Afgelopen maandag 3 juli stond het thema in de vorm van de Japanse Sashiko met uitleg over deze specifieke vorm van borduren. Tijdens de pauze van de workshop waren er ook Japanse versnaperingen om van te genieten en andere cultuur te proeven.

De eerstvolgende workshop op 10 juli is van Australië met uitleg over Aboriginal art. India is er op de 17e en wordt er verteld over de Maharadja’s. Dan op de 24e staat Brazilië op de agenda met het ritme van de Samba en om de maand af te sluiten is het laatste thema de heupen los met de Hula bij Hawaii. Verdere informatie is te vinden op de volgende link betreft de informatie over het zomerfestijn.

De rest van de zomer
Naast de activiteiten kunnen deze zomer boeken weer lang worden geleend voor de vakantieganger. Met leuke zomerboeken kan je nu langsgaan voor wat goede zomerse leestips en kunnen ze daarna voor zes weken lang geleend worden. Mocht je eigenaar willen worden van wat nieuwe boeken, dan kan je van 12 tot en met 22 juli langs bij Velserbroek voor de Boekenmarkt. Vanwege de verbouwing die plaatsvindt bij Bibliotheek Velserbroek in augustus houden ze een uitverkoop van hun huidige collectie. Vanaf 15 juli staat er weer een nieuwe expositie beschikbaar. Ditmaal door Marion Meesters over de natuur en het leven van de IJmuidense kust. Deze staat er tot eind augustus dus zat tijd om langs te gaan.

Voor de exacte openingstijden deze zomer en meer informatie over de planning bij de Bibliotheek kan je terecht op hun website; Bibliotheekvelsen.nl