Eerste trainingssessie Telstar

Eerste trainingssessie Telstar
© RTV Seaport / Dennis Gouda

Geschreven door Hans Akkerman

19 mei j.l. bekroonde Telstar in het laatste duel op gepaste wijze het seizoen 2022/2023. Door de 2-1 overwinning op N.A.C. klom Telstar naar een keurige 9e plek op de ranglijst toe, helaas net niet genoeg voor die felbegeerde nacompetitieplek. De beleidsbepalers hadden op dat scenario vurig gehoopt maar voor de meeste supporters was het seizoen een aangename, sportieve verrassing. Quinten van den Heerik sloeg in blessuretijd toentertijd tweemaal toe. Als beloning tekende de jonge aanvaller in juni een contract voor een jaar. Vandaag, vijf weken later, stond  de eerste trainingssessie op de rol. De Telstar-supporters waren van harte welkom in het BUKO-stadion.

‘’Faciliteiten zijn hier prima’’, aldus Tsjechische testkeeper

Er werd gerekt, gestrekt en wat oefenvormen uitgeprobeerd. Een van de vier testspelers is de 21-jarige Tsjech Ondrej Mastny. De jeugdinternational zijn intrinsieke talent werd al op 13- jarige leeftijd ontdekt.’’ Ja, toen verhuisde ik door de week al naar een sportinternaat toe. Tijdens een toernooi wekte ik daar de interesse op van een scout van Manchester United en vanaf mijn 16e maak ik als keeper deel uit van hun jeugdselecties. Nu ben ik op een leeftijd gekomen om ergens 1e keeper te worden en minuten te maken,’’ aldus de welbespraakte jonge Tsjech. Ondrej vervolgt:’’ Ik kon begin dit jaar naar Portadown F.C.  toe in Noord-Ierland. Door een blessure bleef mijn inbreng helaas beperkt tot negen duels. Helaas degradeerden we naar het 2e niveau toe. Ik ben van agent veranderd en toen kwam deze mogelijkheid op mijn pad. Ik blijf een week en dan hoop ik de technische staf te hebben overtuigd. De faciliteiten zien er hier in ieder geval goed uit en kwam niveau hoop ik weer een stap te kunnen zetten,’’ sluit hij hoopvol af.

Ondrej Mastny aan de bal tijdens de training

A.s. zaterdag drieluik bij Telstar

Het seizoen gaat pas begin augustus van start maar achter de schermen is er al aardig wat werk verzet,’’ Ja, we hebben niet stil gezeten,,’’ beaamt marketing en communicatie  medewerker Lon Weijers.’’ Er is een lading nieuwe kurk op ons veld aangebracht. Dat draagt zorg voor extra demping en nu is ons veld weer prima op orde. De K.N.V.B. komt bij iedere BVO langs en maakt dan een rapportage. We hebben snel gehandeld en het resultaat mag er zijn,’’ aldus Lon Weijers die ook nog kwijt wilde dat de seizoenkaarten in de 1e week van juli beschikbaar zullen zijn. Lon Weijers sluit af:’’ Voor de voetbalfans in de regio is het leuk te weten dat we a.s. zaterdag hier een drieluik organiseren. Drie wedstrijden van drie kwartier. Telstar begint om 16.00 uur tegen V.V. IJmuiden, we spelen  daarna om 17.00 uur tegen IJVV Stormvogels en Stormvogels en IJmuiden sluiten het drieluik om 18.00 af. Toegang is uiteraard gratis en we hopen op een leuke respons.’’